Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Szélesmetélt brokkolis pestoval
Gyorsan, valami finomat!
 
Hozzávaló:
20 dkg szélesmetélt
30 dkg brokkoli
1 dl extra szűz olívaolaj
5 dkg fenyőmag, pirítva
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán, megreszelve
4 dkg + 1 marék friss bazsalikom levél
Só és frissen őrölt bors
1 marék olajban eltett, aszalt paradicsom
1 db citrom


Első lépésként lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és megpároljuk a brokkolit.

Amikor ezekkel készen vannak, elkészítjük a pestot. Ehhez a párolt brokkoli felét összepürésítjük az olívaolajjal a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a parmezánnal, a 4 deka széttépkedett bazsalikom levelekkel és 1-2 merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy a vízben kioldódott tészta keményítője sűrítse majd a mártást. Az a lényeg, hogy a végén sűrű, krémes szószt kapjunk. Ha kész, sózzuk-borsozzuk a mártást.

Egy nagy tálban összeállítjuk az ételt. A leszűrt, főtt tésztára öntjük a brokkolis pestót, a nagy marék lecsöpögtetett, olajban eltett, apróra vágott aszalt paradicsomot, a félretett brokkoli rózsákat, majd hozzá reszeljük a citrom felének héját is. Az egészet alaposan összeforgatjuk, végül megszórjuk még egy marék apróra vágott bazsalikommal.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice