Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Francia mogyorós-csokis keksz
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló:
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg apróra vágott étcsokoládé
5 dkg pirított, durvára tört mogyoró
5 dkg cukrozott narancshéj
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
3-4 evőkanál méz
2-3 evőkanál tej


Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, az apróra vágott étcsokit, a pirított, durvára tört mogyorót és a miszlikbe vágott, cukrozott narancshéjat.

Aztán összeolvasztjuk a margarint, a cukrot és a mézet, majd a keveréket beleöntjük a lisztes tálba. Hozzá adjuk a tejet is, és fakanállal összeállítjuk a tésztát.

A tésztából egy sütőpapíros tepsire egy evőkanálnyi adagokat teszünk le egymástól 3-4 cm-re, és 175 fokon 15 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.

Ha kész, megvárjuk míg teljesen kihűl, és csak azután szedjük le a sütőpapírról.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice