Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Zöldcitromos torta
Süssünk valamit!
 
Hozzávaló a piskótához:
4+4 db tojás
12+12 dkg cukor
6+6 dkg olvasztott margarin
12+12 dkg liszt

A krémhez:
20 dkg margarin
45 dkg cukor
3 citrom
3 zöldcitrom
6 tojás
40 dkg natúr tejszínes sajtkrém

A díszítéshez:
5 dkg kókuszreszelék
2 db zöldcitrom
5-10 dkg kristálycukor
1 db szalmonella ellen kezelt tojás fehérje

kókuszlikőr

Első lépésként készítünk 2 db 24 cm átmérőjű piskótát. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük majd a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral. Ezután a cukros tojássárgájához keverjük a fehérje hab ¼ részét, hogy egy kissé lágyítsuk a cukros-tojást, majd felválva belekanalazva belekeverjük a maradék tojáshabot a lisztet két részletben és az olvasztott margarint. Közben vigyázzunk, hogy a tojáshab minél kevésbé törjön össze.

A masszát átöntjük a kimargarinozott, kilisztezett sütőformába, és 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha valakinek elég nagy a sütője, akkor egyszerre mindkét piskótát.)


Ha a tészta megsült és kihűlt, mindegyik piskótát 2-2 lapba vágjuk.

Elkészítjük a torta krémjét, amelyhez először egy alapkrémet készítünk gőz fölött kézi habverővel. A margarint megolvasztjuk, aztán a tojásokat elhabarjuk a cukorral, majd a habart cukros tojást, a kétféle reszelt héjat és a kétféle citromlevet hozzákeverjük az olvadt margarinhoz. Az egészet addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, kihűtjük, és robotgéppel hozzákeverjük a natúr tejszínes krémsajtot.

Összerakjuk a tortát. Mindegyik lapot megöntözzük egy kevés kókuszlikőrrel, majd megkenjük a krémmel. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a piskóta lapok. Aztán a maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és az oldalát is.

Jöhet a díszítés. A torta tetejét megszórjuk alaposan a kókuszreszelékkel, majd ízlésesen elrendezzük rajta a „kandírozott" zöldcitrom szeleteket is, melyeket úgy készítünk, hogy vékony szeletekre vágjuk a zöldcitromot, és a szeleteket egyenként belemártjuk a szalmonella ellen kezelt tojás fehérjéjéből készült lágy habba, majd meghempergetjük a kristálycukorban.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice