Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Vietnámi káposztasaláta sült csirkével
Salátavacsora
 
Hozzávaló:
35 dkg csirkemellfilé
2½ evőkanál cukor

A sütéshez:
¼ dl olaj

A páchoz:
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros, friss chilipaprika
5 dkg friss gyömbér
¾ dl szójaszósz
½ dl olaj

A salátához:
1 friss, piros chili
5 dkg friss gyömbér
2 csokor újhagyma
1 evőkanál barna cukor
½ dl rizsecet
3 evőkanál halszósz
2 evőkanál pirított szezámolaj
10-10 dkg Eisberg csíkozott fehér- és lilakáposzta
4 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 evőkanál szezámmag


A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, és egy kb. 20x30 cm-es, 5 cm magas műanyagdobozban összekeverjük a cukorral.

A páchoz az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk; a megpucolt fokhagymát összezúzzuk; a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük; a gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk, és mintha petrezselyemmel lenne dolgunk, apróra vágjuk. Ezeket mind hozzákeverjük a húscsíkokhoz a szójaszósszal és az olajjal együtt, és a bepácolt húst 25 percre félretesszük.

A saláta öntetéhez a chilipaprikát kimagozzuk, a gyömbért meghámozzuk, megreszeljük. Ezután a chilit és az újhagymát nagyon-nagyon finomra vágjuk, majd mozsárban alaposan összedolgozzuk a chilit, az újhagymát, a gyömbért és a barna cukrot. Ehhez az alaphoz hozzákeverjük a rizsecetet, a halszószt és a pirított szezámolajat.

Az öntetet hozzákeverjük a kétféle káposztához, majd hozzáadjuk a korianderzöldet is, valamint ha az öntet nem fedné be teljesen a salátát még annyi olívaolajat, amennyit kellemesnek ítélünk. A salátát félretesszük, amíg megsütjük a húst.

A hússütéshez az olajat nagy lángon megforrósítjuk a wokban. A húscsíkokat szűrőlapáttal kiszedjük a pácból és elosztjuk 2 adagra, majd adagonként 5-5 perc alatt keverve-rázogatva megsütjük a wokban a forró olajon. Ha készen vannak, párat félbevágunk, és ellenőrizzük, rendesen átsültek-e.

A szezámmagot egy kicsi, száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük a káposztasalátába. Ezután a káposztasalátát elosztjuk tányérokon, és arányosan ráhalmozzuk a sült csirkecsíkokat.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice