Hozzávaló:
5 dkg liszt
¼ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
10 dkg barna cukor
15 dkg pirított, apróra vágott dió
5 dkg zabpehely
15 dkg magozott, apróra vágott datolya
20 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
2 tojás
1 vaníliarúd
Bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra és kibélelünk sütőpapírral egy 17x27 centis tepsit úgy, hogy a papír szélei túllógjanak a tepsi peremén.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Hozzászórjuk a barna cukrot, a diót, a zabpelyhet, a datolyát meg az aszalt sárgabarackot, és kézzel összedolgozzuk az egészet, hogy a gyümölcsdarabok ne tapadjanak össze.
A tojást és a vaníliarúd kikapargatott belsejét villával felhabosítjuk, és a tálban várakozó keverékre öntjük. Alaposan összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, fakanállal szétterítjük, és a kezünkkel kicsit letapicskoljuk, hogy a massza tökéletesen kitöltse a tepsit.
35-40 perc után kivesszük a sütőből, és hagyjuk, hogy a tepsiben hűljön ki teljesen. Szeletekre vágjuk, és jól záródó edényben tároljuk.
|