Hozzávaló:
1 közepes fej vöröshagyma
45 dkg spenót
2 dkg vaj
só és frissen őrölt bors
10 dkg kecskesajt
3 tojás
1½ dl tej
frissen reszelt szerecsendió
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és kibélelünk papírkapszlikkal egy muffintepsit.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és amennyire csak lehet, megszárítjuk.
Egy nagy, mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és pár perc alatt üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Sózzuk-borsozzuk, majd egymás után, kb. 4 adagban belekeverjük a spenótot. Ilyenkor a lehető legnagyobbra vesszük a serpenyő alatt a lángot, és mindegyik adag spenótot addig kevergetjük, amíg az összes víz el nem párolog róla és össze nem esik. Ha az összes spenótot megpároltuk, lezárjuk alatta a gázt, és megvárjuk, amíg kicsit hűl.
Közben megreszeljük a kecskesajtot, és a felét összekeverjük egy nagy tálban a tojásokkal, a tejjel és a reszelt szerecsendióval.
A tojásos masszához keverjük a spenótot, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, szétosztjuk a muffintepsi mélyedéseiben, megszórjuk a maradék kecskesajttal, és 30-35 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a beleszúrt tű szárazon jön ki belőle.
12 muffin lesz belőle.
|