Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Tonhalas szendvics zöldfűszeres krémmel
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló:
1 nagy csokor petrezselyemzöld
bő ½ dl + 2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál kapribogyó
1 szardellafilé
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
8 vékony szelet szendvicskenyér
8 vékony szelet pizza mozzarella
1 doboz tonhalkonzerv


A petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük az olívaolajjal, a citromlével, a kapribogyóval, a szardellafilével meg a borssal, és botmixerrel pépesítjük.

4 szelet kenyeret magunk elé teszünk, mindegyikre 1-1 szelet sajtot fektetünk. A sajtszeleteken elosztjuk a lecsepegtetett tonhaldarabokat, azon pedig a zöldfűszeres krémet, majd 1-1 szelet sajtot teszünk rájuk. A szendvicseket lefedjük a maradék 4 szelet kenyérrel.

Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítünk, és beletesszük a szendvicseket. Rájuk teszünk 1 nagy, nehéz serpenyőt, és takarék lángon 3-4 perc alatt megsütjük. Két fakanállal óvatosan megfordítjuk őket, és itt is sütjük 3-4 percig. Melegen tálaljuk.


4 szendvics lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice