Receptek / Judit receptjei / 2010. tavasz  ::. 

«««
Kakaós-barackos csiga
Süssünk valamit!
 
A tésztához:
55 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
3 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
20 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
2 dl tej
2½ dl tejszín

A nyújtáshoz kevés finomliszt

A töltelékhez:
10 dkg cukor
10-10 dkg tej-és étcsokoládé
5 dkg vaj, megolvasztva és kihűtve

A tepsi előkészítéséhez: kb. 5 dkg vaj, kb. 10 dkg liszt
A tészta megkenéséhez: 3 dkg olvasztott, kihűlt vaj


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük egy muffintepsi 12 horpadását.

A töltelékhez apróra vágjuk a csokikat, majd a cukorral együtt kávéőrlőben vagy egy kisebb késes betétű robotgépben morzsásra daráljuk, mintha tortadarát készítenénk.

Egy nagy keverő tálban összevegyítjük a sütemény száraz alapanyagait, azaz a lisztet, a cukrot, az őrölt fahéjat, a sütőport, a sót és az apróra vágott aszalt sárgabarackot. Ezután jöhet a tálba a tej és a tejszín is, majd az egészből egynemű tésztát gyúrunk.

A tésztából egy kilisztezett deszkán, enyhén lisztezett nyújtófával egy 30 x 40 centis lapot nyújtunk. Ezt megkenjük a töltelékhez félre tett olvasztott, kihűlt vajjal, majd a tésztalapot egyenletesen megszórjuk a cukros csokimorzsával.

A csokis, vajas tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve szorosan feltekerjük, egy éles késsel 12 darabra vágjuk, majd egy-egy csigát kicsit megformázva egy-egy muffin horpadásba teszünk.

Végül mindegyik csigát megkenjük olvasztott vajjal, és sütőbe téve 30 perc alatt készre sütjük. Csak frissen jó, de akkor remek uzsonna vagy hétvégi reggeli lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice