Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz ::.
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
|
|
|
Posírozott, töltött körte Együtt a konyhában
Nincs olyan szülő, aki ne szeretné, hogy a gyereke minél több gyümölcsöt egyen. Csak hát sokszor nem egyszerű ügy, kényszeríteni pedig fölösleges. Szerencsésebb, ha velük együtt készítünk valamilyen gyümölcsös finomságot, mert akkor remélhetőleg nagyobb kedvvel eszik meg.
|
|
»»» |
|
|
|
Frittole Süssünk, valami finomat!
A híres velencei karnevál elképzelhetetlen ezek nélkül az apró, frissiben sült fánkok nélkül. Úgy árulják az utcákon, ahogy nálunk a sült gesztenyét. Csábító illatuknak senki sem tud ellenállni, és az emberek tízesével veszik őket színes, mintás papírzacskóba csomagolva.
|
|
»»» |
|
|
|
Sütőtök krémleves Főzzünk kuktával
A zöldség-krémlevesek bárhol-bármikor garantált sikert aratnak. Nyáron akár hidegen, télen forrón, esetleg csípősen, mindegy. Az én egyik nagy kedvencem a sütőtökös. És ha kuktában készítem, nem kell előre megsütni a tököt, egyetlen edény kell csak hozzá, ráadásul gyorsan meg is van.
|
|
»»» |
|
|
|
Szecsuáni bang-bang csirke Főzzünk, valami finomat!
Kína Szecsuán tartományában a bang-bang csirke ugyanolyan gyakori, utcán árult étel, mint mondjuk Amerikában a hot dog vagy nálunk a lacipecsenyéseknél a főtt kolbász. Az íze egyedülállóan finom, és nevét „bang-bang" onnan kapta, hogy vékonyra kell „ban-bang" klofpolni hozzá a csirkét.
|
|
»»» |
|
|
|
|
Az Ön kosara pillanatnyilag üres. |
Powered by NetOffice |