Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

Szeptember 26. (vasárnap)  |  Szeptember 27 - Október 1.  |  Október 3. (vasárnap)  |  Október 4 - 8.  |  Október 10. (vasárnap)  |  Október 11 - 15.  |  Október 17. (vasárnap)  |  Október 18 - 22.  |  Október 24. (vasárnap)  |  Október 25 - 29.  |  November 2 - 5.  |  Október 31. (vasárnap)  |  November 7. (vasárnap)  |  November 8 - 12.  |  November 14. (vasárnap)  |  November 15 - 19.  |  November 21. (vasárnap)  |  November 22 - 26.  |  November 28. (vasárnap)  |  November 29 - December 3.  |  December 5. (vasárnap)  |  December 6 - 10.  |  December 12. (vasárnap)  |  December 13 - 17.  |  December 19. (vasárnap)  |  December 20 - 23.  |  Január 2. (vasárnap)  |  Január 3 - 7.  |  Január 9. (vasárnap)  |  Január 10 - 14.  |  Január 16. (vasárnap)  |  Január 17 - 21.  | 

 
Almás lepény
Lepények, piték és társaik

  »»»
 
Texasi sült áfonyás pite
Süssünk, valami finomat!

Texasban vásárokon, piacokon nagy hagyománya van a kicsi, pár harapásra bekapható pitéknek, amelyeket forró olajban sütnek készre. Ismerős a műfaj a gyorséttermi hamburger-falodákból, igaz? De az eredeti, házi változat lényegesen finomabb.
  »»»
 
Borjúbecsinált
Főzzünk kuktával!

A becsináltak, vagy idegen szóval fricassée-k eltűnőben vannak az éttermek étlapjairól meg az otthoni étkezőasztalokról. A porból készült löttyel leöntött rettenetek nem számítnak, persze! Én a klasszikus verzióra gondolok. Ezekben valamilyen, kisebb darabokra vágott fehér húst zöldségekkel párolunk, végül tejjel , tejföllel vagy tejszínnel, valamint tojással sűrített szósszal tálalunk. Most ez következik, a leghagyományosabb verzióban, borjúhúsból.

  »»»
 
Bobotie
Főzzünk, valami finomat!

Bár a térképen egymástól igen messzire esik Hollandia, Indonézia és Dél-Afrikai, gasztronómiai vonatkozásban nem föltétlenül. Például a Dél-Afrikában népszerű, húsos egytálételben, a bobotie-ban, semmi afrikai nincs: kifejezetten indonéz fűszerezésű! De hajdanán, az 1600-as években Jakartát, majd Fokvárost is a Holland Kelet-Indiai Társaság emberei alapították. Tehát nekik, illetve a magukkal hurcolt, ázsiai szolgálóknak köszönhető, hogy 400 év után már tipikus dél-afrikai fogásnak számít az eredetileg teljesen indonéz ízesítésű bobotie.
  »»»
 



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice