Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz ::.
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
|
|
|
Almás lepény Lepények, piték és társaik
|
|
»»» |
|
|
|
Texasi sült áfonyás pite Süssünk, valami finomat!
Texasban vásárokon, piacokon nagy hagyománya van a kicsi, pár harapásra bekapható pitéknek, amelyeket forró olajban sütnek készre. Ismerős a műfaj a gyorséttermi hamburger-falodákból, igaz? De az eredeti, házi változat lényegesen finomabb.
|
|
»»» |
|
|
|
Borjúbecsinált Főzzünk kuktával!
A becsináltak, vagy idegen szóval fricassée-k eltűnőben vannak az éttermek étlapjairól meg az otthoni étkezőasztalokról. A porból készült löttyel leöntött rettenetek nem számítnak, persze! Én a klasszikus verzióra gondolok. Ezekben valamilyen, kisebb darabokra vágott fehér húst zöldségekkel párolunk, végül tejjel , tejföllel vagy tejszínnel, valamint tojással sűrített szósszal tálalunk. Most ez következik, a leghagyományosabb verzióban, borjúhúsból.
|
|
»»» |
|
|
|
Bobotie Főzzünk, valami finomat!
Bár a térképen egymástól igen messzire esik Hollandia, Indonézia és Dél-Afrikai, gasztronómiai vonatkozásban nem föltétlenül. Például a Dél-Afrikában népszerű, húsos egytálételben, a bobotie-ban, semmi afrikai nincs: kifejezetten indonéz fűszerezésű! De hajdanán, az 1600-as években Jakartát, majd Fokvárost is a Holland Kelet-Indiai Társaság emberei alapították. Tehát nekik, illetve a magukkal hurcolt, ázsiai szolgálóknak köszönhető, hogy 400 év után már tipikus dél-afrikai fogásnak számít az eredetileg teljesen indonéz ízesítésű bobotie.
|
|
»»» |
|
|
|
|
Az Ön kosara pillanatnyilag üres. |
Powered by NetOffice |