Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

Szeptember 26. (vasárnap)  |  Szeptember 27 - Október 1.  |  Október 3. (vasárnap)  |  Október 4 - 8.  |  Október 10. (vasárnap)  |  Október 11 - 15.  |  Október 17. (vasárnap)  |  Október 18 - 22.  |  Október 24. (vasárnap)  |  Október 25 - 29.  |  November 2 - 5.  |  Október 31. (vasárnap)  |  November 7. (vasárnap)  |  November 8 - 12.  |  November 14. (vasárnap)  |  November 15 - 19.  |  November 21. (vasárnap)  |  November 22 - 26.  |  November 28. (vasárnap)  |  November 29 - December 3.  |  December 5. (vasárnap)  |  December 6 - 10.  |  December 12. (vasárnap)  |  December 13 - 17.  |  December 19. (vasárnap)  |  December 20 - 23.  |  Január 2. (vasárnap)  |  Január 3 - 7.  |  Január 9. (vasárnap)  |  Január 10 - 14.  |  Január 16. (vasárnap)  |  Január 17 - 21.  | 

 
Édeskrumplis szendvics csirkével és csírával
Együtt a konyhában


Ha egy felnőtt meghallja, hogy valamilyen csíra kerül majd a szendvicsébe, enyhén szólva nem indul be a nyálelválasztása. Még akkor se, ha tudja, a csírázás során rohamosan, akár több száz százalékkal megnő a vitamintartalom. Szerencsére a gyerekekkel nem föltétlenül ez a helyzet, főleg abban az esetben, ha ők csíráztatják hozzá a magokat.

  »»»
 
Brokkolis lepény
Lepények, piték és társaik
  »»»
 
Mandarinos szufflé
Süssünk valamit!

Egyik kedvenc, ám nem könnyű feladatom, amikor a magazinban olyan ételeket kell kitalálnom, köztük desszerteket is, amelyek csak minimális hozzávalóból készülnek, méghozzá nagyon-nagyon gyorsan. Közülük az egyik kedvencem egy felfújt, amelyhez nem kell más csak tojás, mandrainlekvár, narancslikőr és cukor.
  »»»
 
Zöldborsós - gombás rizottó
Főzzünk kuktával!

Igazi rizottót készíteni sem nem túl gyors, sem nem túl egyszerű. Bizony, ott kell állni a tűz mellett majd fél órát, közben folyamatosan keverni a rizst, hát nem leányálom. Rizi-bizi, meg rizseshús helyett, amelyeknek minden látszat ellenére semmi közük a rizottóhoz , szívesebben fordulok inkább a kuktához, ha egyszerűsíteni akarom az életem. eghökkentően rövidebb idő alatt szinte autentikus rizottó készül benne.

  »»»
 
Spagetti brokkolival és sültpaprika-pestóval
Főzzünk, valami finomat!

Rendszeresen főzök a lányomnak pestós tésztát: ugyanis velem együtt imádja a parmezánnal, pirított fenyőmaggal, fokhagymával pépesített bazsalikomkrémet, és azt se bánja, ha a pestós tésztához tetemes mennyiségű brokkolit keverek. Ebben a formában elképesztő mennyiséget tud megenni az amúgy nem gyerek kedvenc, de csuda egészséges zöldségből. Egyik nap kipróbáltam, mi van, ha a pestót nem bazsalikomból, hanem sült paprikából készítem: hiszen ebben az esetben még több zöldséget eszünk majd! A végeredmény: elképesztően jó így is az étel.
  »»»
 



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice