Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Rukkolás-sajtos lepény
Lepények, piték és társaik
 
Hozzávaló:
1 csomag kész, friss leveles tészta
2 csomag rukkola
10 dkg kéksajt
3 tojás
1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
frissen őrölt szerecsendió
10 dkg szárított, szeletelt sonka


Vékonyan kivajazunk egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat, majd belehelyezzük a kész leveles tésztát.

A rukkolát egy nagy szűrőbe szórjuk, majd forró vízzel leöntve leforrázzuk, majd egy alaposa lecsöpögtetés után konyhai törlőkendőn megszárítjuk.

Egy nagy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzámorzsoljuk a kéksajtot, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd az egészet alaposan elkeverjük. Ezzel a töltelék öntet része el is készült.

A megszárítgatott rukkolát a leveles tésztán elegyengetjük, majd óvatosan ráöntjük a sajtos keveréket és a lepényt megszórjuk a vékony csíkokra ollózott szárított sonkával.

200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice