Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Spenótos lepény sült paprikával
Lepények, piték és társaik
 
A tésztához:
20 dkg finomliszt
½ evőkanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
10 dkg hideg vaj, felkockázva
1 tojássárgája
2-3 evőkanál hideg víz

A kenéshez: 1 tojásfehérje, villával enyhén felverve

A töltelékhez:
50 dkg friss spenót, megtisztítva
1 piros, sült kaliforniai paprika, vékonyra csíkozva
5 szelet bacon szalonna, megsütve
2-3 gerezd fokhagyma
3 tojássárgája
3 dl habtejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán
1 púpos evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
só és frissen őrölt bors
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió


A tészta hozzávalóiból a szokott módon omlós tésztát készítünk, majd pihentetjük, majd egy kb. 25 cm átmérőjű, 4-5 cm magas peremű, fodros szélű tortaformában elősütjük, és még melegen megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével.

A töltelékhez a spenótot 30 másodpercre enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük, aztán leszűrjük, nagyon alaposan lecsepegtetjük, és ha langyosra hűlt, ujjnyi vastagon felcsíkozzuk. Ezután a spenótcsíkokat gombóccá formáljuk, és kezünkkel a mosogató fölött kinyomjuk belőlük a maradék nedvességet.

A töltelékhez a zúzott fokhagymát, a tojássárgájákat, a frissen reszelt parmezánt, a kakukkfüvet és a tejszínt kézi habverővel összehabarjuk.

A sütéshez előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat).

Az elősütött lepény aljába belesimítjuk egyenletes rétegben a spenótot, sózzuk-borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd ráfektetjük a paprikacsíkokat, aztán ollóval rávagdossuk a megsült bacon szeleteket, végül jöhet rá a tejszínes-parmezános-tojássárgájás keveréket.

A megtöltött lepényt 30 perc alatt készre sütjük, és ha kihűlt, úgy szeleteljük, akár egy tortát.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice