Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Zöldborsós - gombás rizottó
Főzzünk kuktával!

Igazi rizottót készíteni sem nem túl gyors, sem nem túl egyszerű. Bizony, ott kell állni a tűz mellett majd fél órát, közben folyamatosan keverni a rizst, hát nem leányálom. Rizi-bizi, meg rizseshús helyett, amelyeknek minden látszat ellenére semmi közük a rizottóhoz , szívesebben fordulok inkább a kuktához, ha egyszerűsíteni akarom az életem. eghökkentően rövidebb idő alatt szinte autentikus rizottó készül benne.

 
Hozzávaló:
4+4 evőkanál vaj
2 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
40 dkg arborio vagy carnaroli rizs
25 dkg mirelit zöldborsó
25 dkg apró szemű csiperkegomba (he kell felszeletelve, vagy mérettől függően egészben hagyva)
1 liter csirke-alaplé
6 dkg reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors


A kuktában felolvasztunk 4 evőkanál vajat, és közepes tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát, de csak éppen annyira, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ekkor hozzáöntjük a rizst, és 1-2 percig kevergetve kicsit megpirítjuk azt is.

Ezután az edénybe öntjük a zöldborsót, a gombát és az alaplevet, majd lezárjuk a kuktát, és forrástól számított 7 percig főzzük az ételt.

Mikor a főzési idő lejárt, kieresztjük a gőzt és levesszük a kuktáról a tetőt. Kicsit hűlni hagyjuk a zöldséges rizst, majd alaposan elkeverjük benne a maradék vajat és a jó nagy adag parmezánt.

Legvégül ízlés szerint frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice