Hozzávaló:
4+4 evőkanál vaj
2 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
40 dkg arborio vagy carnaroli rizs
25 dkg mirelit zöldborsó
25 dkg apró szemű csiperkegomba (he kell felszeletelve, vagy mérettől függően egészben hagyva)
1 liter csirke-alaplé
6 dkg reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors
A kuktában felolvasztunk 4 evőkanál vajat, és közepes tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát, de csak éppen annyira, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ekkor hozzáöntjük a rizst, és 1-2 percig kevergetve kicsit megpirítjuk azt is.
Ezután az edénybe öntjük a zöldborsót, a gombát és az alaplevet, majd lezárjuk a kuktát, és forrástól számított 7 percig főzzük az ételt.
Mikor a főzési idő lejárt, kieresztjük a gőzt és levesszük a kuktáról a tetőt. Kicsit hűlni hagyjuk a zöldséges rizst, majd alaposan elkeverjük benne a maradék vajat és a jó nagy adag parmezánt.
Legvégül ízlés szerint frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük.
|