Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Burgundi marhatokány
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
1 kg marhahús, kb. 40 g-os darabokra kockázva (pl. stefánia)
2-3 evőkanál olívaolaj
35 g hideg vaj, kisebb kockákra vágva
12 dkg parasztszalonna, 1x1 cm-es kockákra vágva
20 db ecetes gyöngyhagyma, lecsöpögtetve, meleg vízbe áztatva
18 dkg kisebb csiperkegomba (a nagyobb darabok félbevágva)

1 púpos evőkanál durvára tört feketebors
1 db nagy vöröshagyma apróra vágva
1 db sárgarépa apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 liter burgundi vörösbor
1 db marhaerőleves-kocka
1 csokor zöldségzöldje



A kuktában 5 g vajat másfél evőkanál olajjal felhevítünk. Erős tűzőn 1 percen keresztül pirítjuk benne a szalonnakockákat. Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát és teszünk hozzá 10 g vajat. Összekeverjük, és így hagyjuk sülni 5 percig. Majd az egészet a tányérra elhelyezett pároló kosárba öntjük.

A hús minden oldalát besózzuk és meghintjük a durvára tört borssal. A kuktában 20 g vajat fél evőkanál olajjal felhevítünk. 5-6 percen keresztül közepes hőfokon megpirítjuk a húst, s közben többször megkeverjük. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát. 2 percig hagyjuk főni, párolódni. Meghintjük a liszttel, majd az egészet újra megkeverjük.

Egy lábasban felforraljuk a bort. Az erőleveskockával, a zöldségzöldjével és a pároló kosár tartalmával együtt a bort beleöntjük a kuktába. Majd az egészet megkeverjük.

Lezárjuk a kuktát. Mihelyt az egész felforrt, kisebbre állítjuk a hőfokot, és az ételt a jelezett ideig főzzük tovább. 32 perc.

Kivesszük az ételből zöldségzöldjét, majd tagliattelle tésztával, apróra vágott petrezselyemmel megszórva melegen tálaljuk.



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice