Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Ratatouille
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
3 db paradicsom meghámozva, magok nélkül felkockázva
2 szár bazsalikom
1 szár kakukkfű
1 babérlevél
olívaolaj
2 db nagy vöröshagyma apróra vágva
2 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika, meghámozva, majd 1x1½ cm méretű darabokra vágva
40 dkg padlizsán 1½ cm-es kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma héjával
60 dkg cukkíni, amiket négybe vágunk, majd ezeket 1½ cm-es darabokra aprítjuk
Fleur de sel („sóvirág") és frissen őrölt bors

néhány bazsalikomlevél díszítés gyanánt

Levesszük a fűszernövényünkről a legnagyobb méretű bazsalikomleveleket, ezekbe belecsomagoljuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd az egészet madzaggal összekötjük.

A kuktában 3 evőkanál olajat erőteljes lángon felhevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát 1 percig kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, enyhén sózzuk, és egy perc erejéig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a padlizsánt, megöntözzük 2 evőkanál olajjal és két jókora csipet sóval ízesítjük. Az egészet összekeverjük, majd 3-4 percig hagyjuk összesülni, miközben egyszer vagy kétszer megkeverjük. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a fokhagymát és az összekötött zöldfűszereket. Jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét megkeverjük.

Lezárjuk a kuktát. Mihelyt a gőz kezd kiáramlani, kisebbre állítjuk a hőfokot, és az ételt a jelezett ideig főzzük tovább. 5 perc.

Kinyitjuk a kuktát. Hozzáadjuk a cukkínit. Egy csipet sóval és egy kevés olajjal meghintjük. Majd az egészet összekeverjük.

Lezárjuk a kuktát. Mihelyt a gőz kezd kiáramlani, kisebbre állítjuk a hőfokot, és az ételt a jelezett ideig főzzük tovább. 3 perc.

A kuktából kivesszük a zöldfűszer-batyut. Eltávolítjuk a megfőtt fokhagyma héját is. A kész ratatouille-t egy tálba öntjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük, és kis bazsalikomlevelekkel díszítjük. Ha szükséges, még egy kis sót adhatunk hozzá. Hidegen és melegen is egyaránt tálalhatjuk.



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice