Hozzávaló:
2 evőkanál olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
1 kisebb cukkini, félkarikákra vágva
1 kisebb padlizsán, felkockázva
2 evőkanál vaj
1 kisebb vöröshagyma,
diónyi gyömbér, lereszelve
2 szál halványítózeller, apró kockákra vágva
1 evőkanál currypor
20 dkg rizs
3 evőkanál árpagyöngye
só, bors
A tálaláshoz:
1 doboz joghurt
½ csokor korianderzöld
A kuktában felhevítjük az olajat. Egymás után - de egyszerre csak egyfélét használva - nagy tűzön megpirítjuk a zöldségféléket (paprikát, cukkinit, padlizsánt), ha kell mindegyik zöldség félénél pótoljuk az olajat. Ha kész, mindent félretesszük egy tálba.
A kuktában megolvasztjuk a vajat. Megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a zellerszárat és a reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a curryport, illatozásig melegítjük. Most jöhet bele a rizs és a gersli, röviden megfuttatjuk őket. Az edénybe visszatesszük a zöldségeket, az egészet elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi 1½ ujjnyira ellepi.
Újraforrástól számított 10 percig, kis lángon főzzük.
Kieresztjük a gőzt, a fellazított zöldséges-gerslis rizst sózzuk-borsozzuk, és ha még vizesnek látjuk, fedő nélkül elforraljuk-főzzük róla a felesleges vizet.
Joghurttal tetézve, apróra vágott korianderrel megszórva tálaljuk.
|