Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Padlizsános bárányragu
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávaló:
1 kanál olívaolaj
½ kg bárányhús, darabokban
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 dl száraz vörösbor
3 dl víz
½ teáskanál szárított oregánó
1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán, kockákra vágva
3 evőkanál aszalt meggy
1 evőkanál friss tárkony, apróra vágva


A kuktában megforrósítjuk az olajat. A bárányhús-darabokat besózzuk és borsozzuk, és néhány perc alatt a forró olajon körbepirítjuk. Ha kell, inkább két menetben.

Az összes, előpirított húst visszatesszük a kuktába. Hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét is. Kevergetve szinte lepirulásig hevítjük. Ekkor felöntjük a borral és a vízzel, majd alaposan összekeverjük az egészet. Végül az oregánóval ízesítjük.

A kuktát lezárjuk, és gőzkiáramlástól számított 12-15 percig főzzük.

Ekkor kieresztjük a gőzt, és hozzáadjuk a húshoz a padlizsánt és az aszalt meggyet. Elkeverjük, a kuktát lezárjuk, és a forrástól számított 5 percig tovább főzzük.

Mikor ez a főzési idő is lejárt, kieresztjük a gőzt, a ragut megszórjuk az apróra vágott friss tárkonnyal, az egészet utoljára alaposan elkeverjük és tálalhatunk is.


2 nagy adag lesz belőle



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice