Hozzávaló:
1 kanál olívaolaj
½ kg bárányhús, darabokban
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 dl száraz vörösbor
3 dl víz
½ teáskanál szárított oregánó
1 nagyobb vagy 2 kisebb padlizsán, kockákra vágva
3 evőkanál aszalt meggy
1 evőkanál friss tárkony, apróra vágva
A kuktában megforrósítjuk az olajat. A bárányhús-darabokat besózzuk és borsozzuk, és néhány perc alatt a forró olajon körbepirítjuk. Ha kell, inkább két menetben.
Az összes, előpirított húst visszatesszük a kuktába. Hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét is. Kevergetve szinte lepirulásig hevítjük. Ekkor felöntjük a borral és a vízzel, majd alaposan összekeverjük az egészet. Végül az oregánóval ízesítjük.
A kuktát lezárjuk, és gőzkiáramlástól számított 12-15 percig főzzük.
Ekkor kieresztjük a gőzt, és hozzáadjuk a húshoz a padlizsánt és az aszalt meggyet. Elkeverjük, a kuktát lezárjuk, és a forrástól számított 5 percig tovább főzzük.
Mikor ez a főzési idő is lejárt, kieresztjük a gőzt, a ragut megszórjuk az apróra vágott friss tárkonnyal, az egészet utoljára alaposan elkeverjük és tálalhatunk is.
2 nagy adag lesz belőle
|