Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Posírozott, töltött körte
Együtt a konyhában

Nincs olyan szülő, aki ne szeretné, hogy a gyereke minél több gyümölcsöt egyen. Csak hát sokszor nem egyszerű ügy, kényszeríteni pedig fölösleges. Szerencsésebb, ha velük együtt készítünk valamilyen gyümölcsös finomságot, mert akkor remélhetőleg nagyobb kedvvel eszik meg.
 
Hozzávaló:
2 kisebb, kemény húsú körte
1 marék dió
1 marék mazsola
¼ kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 liter almalé
¼ citrom leve


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat).

A körtéket megfelezünk, a domború részükről levágunk egy-egy vékony szeletet, majd a magházukat kivájjuk, és enyhén citromos vízben magunk mellé készítjük.

A töltelékhez összeőröljük a diót és a vízben felfőzött, lecsöpögtetett mazsolát. Fűszerezzük a fahéjjal és a gyömbérrel.

Az előkészített körtéket egy akkora edénybe helyezzük, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett, és megtöltjük őket a töltelékkel. Az edény olyan legyen, amely egyaránt használható tűzhelyen és sütőben.

A körtékre annyi almalevet öntünk, amennyi még nem lepi el őket teljesen. Az ételt felforraljuk, majd lefedve azonnal áttesszük a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk a töltött körtéket.


4 kis adag lesz belőle

 



«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice