Hozzávaló:
20 dkg mandarinlekvár (Bon Maman)
2-3 kupak narancslikőr (pl. Cointreau)
4 tojásfehérje
5 dkg cukor
1 csipet só
A lekvárt a narancslikőrrel egy nagy tálkában alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és kemény habbá verjük. A hab ¼ részét energikus mozdulatokkal belekeverjük a lekvárba, majd a lekváros habot visszaöntjük a többi habhoz és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Az ízletes habot szétosztjuk 6 db 2½ dl-es kivajazott sütőtálkában, és 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Rögtön tálaljuk.
6 adag lesz belőle
|