Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Mandarinos szufflé
Süssünk valamit!

Egyik kedvenc, ám nem könnyű feladatom, amikor a magazinban olyan ételeket kell kitalálnom, köztük desszerteket is, amelyek csak minimális hozzávalóból készülnek, méghozzá nagyon-nagyon gyorsan. Közülük az egyik kedvencem egy felfújt, amelyhez nem kell más csak tojás, mandrainlekvár, narancslikőr és cukor.
 
Hozzávaló:
20 dkg mandarinlekvár (Bon Maman)
2-3 kupak narancslikőr (pl. Cointreau)
4 tojásfehérje
5 dkg cukor
1 csipet só


A lekvárt a narancslikőrrel egy nagy tálkában alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és kemény habbá verjük. A hab ¼ részét energikus mozdulatokkal belekeverjük a lekvárba, majd a lekváros habot visszaöntjük a többi habhoz és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.

Az ízletes habot szétosztjuk 6 db 2½ dl-es kivajazott sütőtálkában, és 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Rögtön tálaljuk.

6 adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice