Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Édeskrumplis szendvics csirkével és csírával
Együtt a konyhában


Ha egy felnőtt meghallja, hogy valamilyen csíra kerül majd a szendvicsébe, enyhén szólva nem indul be a nyálelválasztása. Még akkor se, ha tudja, a csírázás során rohamosan, akár több száz százalékkal megnő a vitamintartalom. Szerencsére a gyerekekkel nem föltétlenül ez a helyzet, főleg abban az esetben, ha ők csíráztatják hozzá a magokat.

 
Hozzávaló:
1 nagyobb édeskrumpli
kb. 10 dkg tejszínes krémsajt
1-2 kávéskanál mustár
frissen reszelt szerecsendió
1-2 kávéskanál méz
só és frissen őrölt bors
1 db sóval-borssal készre sütött csirkemellfilé
4 szelet teljes kiörlésű kenyér
lucerna-, brokkoli- vagy retekcsíra


Héjában megfőzzük az édeskrumplit. Ha kihűlt, egy nagy keverőtálba kikaparjuk belőle a puha belsejét.

A puha, pépes édeskrumplihoz annyi tejszínes krémsajtot keverünk, hogy kenhető állaga legyen. Ízesítjük kevés mustárral és frissen reszelt szerecsendióval, aztán édesítjük mézzel, és sózzuk-borsozzuk.

Cafatokra tépkedjük sózott-borsozott, megsütött és kihűlt csirkemellet.

A teljes kiőrlésű kenyérszeleteket megfelezzük, majd 4 fél szeleten arányosan szétkenjük az édeskrumplis krém nagy részét. Rászórunk egy-egy marék csírát ízlés szerint, és ráhintjük a cafatokra szedett csirkehúst. A maradék édeskrumplis krémmel megkenjük a másik 4 fél szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és befedjük vele a szendvicset.

4 (gyerek)adag lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice