Hozzávaló:
1 nagyobb édeskrumpli
kb. 10 dkg tejszínes krémsajt
1-2 kávéskanál mustár
frissen reszelt szerecsendió
1-2 kávéskanál méz
só és frissen őrölt bors
1 db sóval-borssal készre sütött csirkemellfilé
4 szelet teljes kiörlésű kenyér
lucerna-, brokkoli- vagy retekcsíra
Héjában megfőzzük az édeskrumplit. Ha kihűlt, egy nagy keverőtálba kikaparjuk belőle a puha belsejét.
A puha, pépes édeskrumplihoz annyi tejszínes krémsajtot keverünk, hogy kenhető állaga legyen. Ízesítjük kevés mustárral és frissen reszelt szerecsendióval, aztán édesítjük mézzel, és sózzuk-borsozzuk.
Cafatokra tépkedjük sózott-borsozott, megsütött és kihűlt csirkemellet.
A teljes kiőrlésű kenyérszeleteket megfelezzük, majd 4 fél szeleten arányosan szétkenjük az édeskrumplis krém nagy részét. Rászórunk egy-egy marék csírát ízlés szerint, és ráhintjük a cafatokra szedett csirkehúst. A maradék édeskrumplis krémmel megkenjük a másik 4 fél szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és befedjük vele a szendvicset.
4 (gyerek)adag lesz belőle.
|