Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Hagymaleves
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
75 dkg vöröshagyma
8 dkg vaj
1 evőkanál liszt
só, bors
1 evőkanál brandy
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1½ liter átszűrt csirkehúsleves
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg reszelt sajt
1 kisebb baguette


A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, majd a kuktafazékban felolvasztjuk a vajat. Mikor a vaj már kellően átforrósodott, hozzászórjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a kakukkfűvel és mérsékelt lángon lefedve, de néha megkeverve kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pároljuk.

Amikor a hagyma megpuhult, megszórjuk a liszttel, majd így is kevergetjük 1-2 percig. Ezután rákanalazzuk a brandyt, és miután elfőtt az alkohol az egészet lassan felengedjük az átszűrt húslevessel, majd lezárjuk a kuktát és a forrástól számítva a levest 5 percig főzzük.

Eközben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd megpirítunk benne 8-12 baguette szeletet.

Miután a leves főzési ideje lejárt, kiengedjük a kuktából a gőzt, levesszük a tetejét, majd a forró levest óvatosan átkanalazzuk tűzálló leveses csészékbe. Aztán a leves tetejére helyezzük a pirított baguette szeleteket, majd mindegyiket megpúpozzuk a reszelt sajttal.

Végül forró sütőbe helyezzük, míg a sajt megbarnul.


4 adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice