Hozzávaló:
10 dkg puha vaj
20 dkg gyümölcscukor
1 tojás
½ kávéskanál vaníliakivonat
20 dkg natúr mogyoróvaj (nem darabos)
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
½ kávéskanál sütőpor
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe.
Egy nagy keverőtálban A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a gyümölcscukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást, a vaníliakivonatot és a natúr mogyoróvajat.
Egy másik tálban összevegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral és a sóval, majd a mogyoróvajas keverékhez öntve alaposan összedolgozzuk a keksz tésztáját.
A tésztából evőkanálnyi mennyiségeket veszünk, gombócot formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, és letesszük egymástól 3-3 cm-re a tepsikre. Enyhén vizes ujjunkkal mindegyiket utoljára kicsit megformázzuk, és már mehetnek is a sütőbe szép sorban, egyik tepsi a másik után.
A kekszeket kb. 15 perc alatt megsütjük.
40 db lesz belőle.
|