Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Mogyorós keksz
Együtt a konyhában

Ritka az, amikor nem kell egy gyerekkel veszekedni, hogy ne egyen már több édességet. De ha eleve egészséges süteményt készítünk, akkor nincs is szükség rá.
 
Hozzávaló:
10 dkg puha vaj
20 dkg gyümölcscukor
1 tojás
½ kávéskanál vaníliakivonat
20 dkg natúr mogyoróvaj (nem darabos)
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
½ kávéskanál sütőpor


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe.

Egy nagy keverőtálban A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a gyümölcscukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást, a vaníliakivonatot és a natúr mogyoróvajat.

Egy másik tálban összevegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral és a sóval, majd a mogyoróvajas keverékhez öntve alaposan összedolgozzuk a keksz tésztáját.

A tésztából evőkanálnyi mennyiségeket veszünk, gombócot formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, és letesszük egymástól 3-3 cm-re a tepsikre. Enyhén vizes ujjunkkal mindegyiket utoljára kicsit megformázzuk, és már mehetnek is a sütőbe szép sorban, egyik tepsi a másik után.

A kekszeket kb. 15 perc alatt megsütjük.


40 db lesz belőle.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice