Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Vichyssoise
Főzzünk kuktával
 
Hozzávalók:
2 nagyobb póréhagyma
4 db burgonya
3 dkg vaj
1 liter víz
0,5 liter sűrű tejföl (pl. Creme fraiche)
frissen reszelt szerecsendió
só, bors
1 csokor metélőhagyma


A póréhagyma fehér részét megtisztítjuk és kb. fél centi vastagon felkarikázzuk, de nem kell nagyon precíznek lenni ezzel.

A vajat a kuktában felolvasztjuk, majd hozzászórjuk a hagymakarikákat és mérsékelt tűzön pár perc alatt megpároljuk.

Hozzátesszük a hámozott, felkockázott burgonyát, a vizet, majd sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

A kuktát lezárjuk, nagy lángra állítjuk alatta a gázt, majd amint a kuktában megfelelő a nyomás 20 percig kis lángon folytatjuk a főzést.

A főzési idő lejártával kiengedjük a nyomást, kinyitjuk a fedőt, majd a levesbe keverjük a sűrű tejfölt. Mikor a tejfölt egyenletesen eloszlattuk, a levest botmixerrel összepürésítjük.

A krémlevest kihűtjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Aprított metélőhagymával megszórva, jéghidegen tálaljuk.


4 adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice