Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Thai csirkeleves
Főzzünk kuktával
 
Hozzávalók:
5 nagyméretű, bőrtelenített és kicsontozott csirkecomb
2 evőkanál olaj
2 megpucolt és felvágott hagyma
3 szál vastagra szeletelt halványító zeller
4 meghámozott és vasragra szeletelt sárgarépa
2 szál friss, megtisztított és felvágott ázsiai citromfű
40 dkg kókusztej
1,2 liter átszűrt csirkehúsleves
25 dkg friss, tisztított parajlevél

2 evőkanál felvágott friss korianderzöld
1 lime leve


Hevítsük fel az olajat a kuktafazékban, adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a citromfüvet. Mérsékelt tűzön néha megkeverve süssük a zöldségeket 5 percen keresztül.

Adjuk a párolt zöldségekhez a kókusztejet és az átszűrt húslevest. Az egészet forraljuk fel, majd tegyük a fazékba a csirke darabokat is, és sózzuk, borsozzuk a levest.

Zárjuk le a kuktafazekat , és amint a kuktában megfelelő a hőmérséklet, mérsékeljük a lángot a fazék alatt, majd főzzük a levest 12 percig.

Az idő letelte után engedjük ki a kuktából a nyomást és nyissuk ki a kuktafazekat. Egy csipesz segítségével óvatosan emeljük ki a csirke darabokat egy deszkára és vágjuk fel őket falatnyi darabokra.

A leveshez csomónként adjuk hozzá a friss parajt, és mérsékelt tűzön főzzük össze a levest kb. két perc alatt. Tegyük vissza a fazékba a felvágott csirkét, végül ízesítsük a levest a friss, aprított korianderrel és a lime lével.

Még néhány keverés és már tálalhatunk is.


6 nagyobb adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice