Hozzávaló:
20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál szemes babkávé
25 dkg finomliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só
25 dkg puha vaj
20 dkg nádcukor
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat) és sütőpapírt fektetünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe.
A tejcsokoládét apróra törjük, gőz fölött simára olvasztjuk, félretesszük kihűlni. Közben az étcsokoládét félkörömnyi falatokra vágjuk, a szemes kávét pedig mozsárban apróra törjük, hogy mérete a durvára őrölt dióéra hasonlítson. A liszthez teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát, a sót.
A puha vajat és a nádcukrot robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk. Fakanállal hozzávegyítjük az olvadt csokit, majd a kakaós-szódabikarbónás lisztet, végül az apróra vágott étcsokit és a durvára tört kávét.
A tésztából púpos teáskanálnyi adagokat rakunk egymástól vízszintesen kb. 5 cm, függőlegesen kb. 3 cm távolságban a tepsikre. A kekszeket 10-12 perc alatt megsütjük, egyik adaggal a másik után. Tepsistül rácsra tesszük őket, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Csak ezután szedjük le a tepsikről.
kb. 50 db lesz belőle.
|