Hozzávalók:
1 kg pulykacomb
1-2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál curry
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss korianderzöld, apróra vágva
só
5 dl forró víz
2 keményebb alma
Vágjuk fel a húst nagyobb kockákra, és szórjuk meg a liszttel. Öntsük az olajat a kuktafazékba, forrósítsuk meg, majd pirítsuk át a húskockák felét minden oldalukon, majd szűrőlapáttal szedjük ki egy tányérra. Jöhet a kuktába a hús második adagja. Ha ezek a húsdarabok is körbepirultak, kiszedjük őket is a tányéron várakozók mellé.
A hús helyére szórjuk az apróra vágott hagymát, majd néhány perc alatt üvegesre pároljuk.
A párolt hagymát megszórjuk a curryvel, és alaposan összeforgatjuk vele. A zúzott fokhagymával, az apróra vágott friss korianderzölddel és némi sóval fűszerezzük, majd visszaöntjük a kuktába a félre tett pirított húskockákat is. Végül folyamatos keverés mellett a currys-hagymás húsra öntjük a fél liter forró vizet.
A kuktát lezárjuk, nagy lángra állítjuk, majd a forrástól számítva 12 percig mérsékelt lángon főni hagyjuk az ételt.
Közben meghámozzuk és kockákra vágjuk az almát, majd miután a főzési idő letelt és a kuktából kiengedtük a gőzt, levesszük a kuktafedőt és az ízes húshoz keverve, újra lezárva a kuktát, a gőz kiáramlásától számítva további 3 percig főzzük az ételt.
Ha kész, a currys ragut natúr rizzsel tálaljuk.
4 adag lesz belőle.
|