Hozzávaló:
8-10 lap fagyasztott wonton tészta, felengedve
1 kisebb répa, megtisztítva
15 dkg mirelit tőkehalfilé, felengedve
½ kisebb fej fehér hagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
5 dkg mirelit zöldborsó, felengedve
1 szál friss citromfű, apróra vágva
2 cm-es gyömbérdarab, megreszelve
4-5 evőkanál habtejszín
só és frissen őrölt bors
A szószhoz:
½ dl szójaszósz
1 evőkanál szilvalekvár
A répát, a hagymát, a tőkehalat és az olajat egy késes betétű robotgépben szétturmixoljuk. A pépet áttesszük egy nagyobb keverőtálba és hozzáadjuk a keményítőt, a zöldborsót, az apróra vágott citromfüvet, a reszelt gyömbért és annyi tejszínt, hogy a töltelék összeálló, de nem folyós, gyurma-szerű masszát kapjunk.
A wonton lapokat egy sütőpapíron egymás mellé helyezzük, és vízbe mártott kanállal egy-egy kupac tölteléket helyezünk rájuk.
Ecsettel vagy a hüvelykujjunkkal körkörösen bevizezzük a megpúpozott lapok szélét, és félbehajtva összenyomkodjuk. Amikor mindeel végeztünk, egy villával még körbenyomkodjuk őket.
Párolóbetétre helyezve, víz fölött gőzölve néhány perc alatt készre főzzük. Közben a szószhoz elkeverjük a hozzávalókat.
Amikor a gőzölt tasakok elkészültek és egy kicsit már ki is hűltek, ehetünk is.
|