Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Osso buco
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
1,8 kg csontos borjú- vagy marhalábszár, min. 2 cm vastag szeletekre vágva
3-4 evőkanál olaj
1 fej aprított vöröshagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
3 szem paradicsom
1¼ dl száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
só, bors
5-6 evőkanál liszt
2 citrom


Forgassuk a húsdarabokat lisztbe, majd forrósítsuk meg az olajat a kuktafazékban, süssük meg a húsdarabok minden oldalát, ha kell két részletben. Ha kész, egy tányérra téve tegyük félre az előpirított húsokat.

Szórjuk a kuktába az apróra vágott hagymát, 1-2 perc alatt pároljuk meg, majd jöhet hozzá a sűrített paradicsom püré és a fehérbor. Egy alapos keverés után hagyjuk az egészet rövid ideig összefőni.

Öntsünk a paradicsomos-boros hagymához kb. 3 dl forró vizet, tegyük bele a zúzott fokhagymagerezdet és a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a kuktába a félre tett előpirított hússzeleteket is. Nézzük meg az ételt és ha még szükséges, pótoljuk a forró vizet annyira, hogy az egészet épphogy ellepje az ízes lé.

Néhány óvatos keverés után az egészet felforraljuk, majd lezárjuk a kuktát. Nagy lángon tartva tovább forraljuk az ételt, majd amint a kuktában megfelelő a nyomás, mérsékeljük a tüzet az edény alatt és 15 percig főni hagyjuk.

Mikor a főzési idő letelik, kiengedjük a kuktából a gőzt, kinyitjuk a kuktát, és az ételhez adjuk egy citrom reszelt héját. Ezután újra lezárjuk a fedőt, és a fennmaradó 20 perc alatt folytatjuk a főzést.

A kész Osso Buco-t citromhéj szeletekkel díszítve, rizzsel tálalhatjuk.


4-6 adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice