Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Curry-s fehérrépaleves sült zsályával
Együtt a konyhában
 
Hozzávaló a curryhez:
12 szem zöld kardamom
1 darab csillagánizs
1 kis darabka fahéj
3-4 szem szegfűszeg
1 evőkanál görögszénamag
2 evőkanál őrölt kurkuma
1 evőkanál koriandermag
2-3 szem fekete bors
3 kávéskanál köménymag
2 kávéskanál római köménymag

A leveshez:
4 nagyobb fehérrépa
3 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 liter zöldségalaplé
½ dl tejszín

A sült zsályához:
10 dkg vaj
8-10 friss zsályalevél



A megtisztított, nagyobb karikákra vágott fehérrépát egy sütőpapírral bélelt tepsiben elkeverjük az olajjal, sózzuk, és forró sütőben megsütjük, kb. 20 perc alatt. Közben elkészítjük a curryport.

Az összes hozzávalót egy nagyobb serpenyőben addig melegítjük a tűzhelyen, amíg illatozni nem kezdenek. Kicsit hagyjuk hűlni, és egy kávédarálóban porrá őröljük.

A megsült zöldséget egy lábosba tesszük, megszórjuk egy evőkanál curryvel, megkeverjük. Felöntjük az alaplével, aztán ha kell, még higíthatjuk egy kevés vízzel, majd beleöntjük a tejszínt is. Felforraljuk, és egy botmixerrel pürésítjük.

Sózzuk, borsozzuk, ha kell, még curryt is adunk hozzá, és az olvasztott, forró vajban megsütött zsályalevelekkel tálaljuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice