Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Borhabos torta
Süssünk valamit!

Ünnepek idején nehéz előre belőni, miből mennyi fogy majd. Az „inkább több, mint kevesebb" elve miatt farkasszemet nézünk negyed fazék halászlevekkel és száradásnak indult, megkezdett bejgli-rudakkal. Persze teletömhetjük velük a fagyasztót (idén találtam tavalyról pulykasültet), vagy ímmel-ámmal eleszegetheti a család. De minek? A maradékokból ínycsiklandó mutációk születhetnek, mint például ez az édesség.
 
Hozzávaló:
2½  dl maradék borleves
½ csomag vaníliás pudingpor
½ evőkanál zselatin
1 dl víz
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
7½  dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs
2 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
24 centis kész piskótalap

A tálalához: porcukor


A borlevest simára keverjük a pudingporral és a szokásosnál kicsit sűrűbb pudingot főzünk belőle. A zselatint takaréklángon kevergetve összelangyosítjuk az 1 dl vízben, és kézi robotgéppel elvegyítjük a langyos borkrémben. Kicsit még járatjuk a gépet, hogy a zselatinos borkrém mielőbb tökéletesen kihűljön, és ha ez megtörtént, fakanállal hozzáforgatjuk a tejszín és porcukor felvert habját, meg az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt.

Egy kis edényben összekeverjük a cukrot és a 3 evőkanál vizet: ez lesz az öntözőszirup.

Összeállítjuk a desszertet. Kettévágjuk a piskótakarikát, majd az egyiket beletesszük egy vékonyan kiolajozott, folpackkal kibélelt tortaformába. Rálocsoljuk az öntözőszirup felét, és beletöltjük a krémet. A másik piskótát is meglocsoljuk a sziruppal, és locsolt oldalával lefelé rátesszük a töltelékre. A tortát a kilógó folpackkal becsomagoljuk, és legalább 6 órán át kidermesztjük a hűtőben.

Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice