Hozzávaló:
2½ dl maradék borleves
½ csomag vaníliás pudingpor
½ evőkanál zselatin
1 dl víz
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
7½ dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs
2 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
24 centis kész piskótalap
A tálalához: porcukor
A borlevest simára keverjük a pudingporral és a szokásosnál kicsit sűrűbb pudingot főzünk belőle. A zselatint takaréklángon kevergetve összelangyosítjuk az 1 dl vízben, és kézi robotgéppel elvegyítjük a langyos borkrémben. Kicsit még járatjuk a gépet, hogy a zselatinos borkrém mielőbb tökéletesen kihűljön, és ha ez megtörtént, fakanállal hozzáforgatjuk a tejszín és porcukor felvert habját, meg az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt.
Egy kis edényben összekeverjük a cukrot és a 3 evőkanál vizet: ez lesz az öntözőszirup.
Összeállítjuk a desszertet. Kettévágjuk a piskótakarikát, majd az egyiket beletesszük egy vékonyan kiolajozott, folpackkal kibélelt tortaformába. Rálocsoljuk az öntözőszirup felét, és beletöltjük a krémet. A másik piskótát is meglocsoljuk a sziruppal, és locsolt oldalával lefelé rátesszük a töltelékre. A tortát a kilógó folpackkal becsomagoljuk, és legalább 6 órán át kidermesztjük a hűtőben.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.
|