Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Csirkepaprikásos lepény
Lepények, piték és társaik
 
Hozzávaló:
1 csomag kész, friss leveles tészta
1 tojásfehérje
2½  dl csirkepaprikás szaft
3-4 db főtt, lebőrözött, kicsontozott csirke felsőcomb filé
1 evőkanál tejföl
20 dkg túró
1 gerezd fokhagyma
2 tojás


Fogom a friss leveles tésztát és kibélelem vele a 24 centi átmérőjű, 5-6 centi magas peremű, fodros szélű sütőformámat. (Az a jó, ha szélein egy kicsit túllóg a tészta.) Aztán a tésztát megszurkálom egy villával és beteszem 10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Ha lejárt az elősütés ideje, kiveszem a tepsit a sütőből és még melegen, azon nyomban megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.

Jöhet a töltelék. Egy nagy keverőtálba öntöm a szaftot, aztán hozzáteszem a tejfölt és a túrót. Ízturbózásként belereszelem a fokhagymát, majd megborsozom. Végül a töltelékhez hozzáütöm a tojásokat és az egészet alaposan összekeverem. Utolsó lépésként beleforgatom a falatokra vágott csirkehús darabokat is, majd fogom és beleöntöm a kész tölteléket az elősütött tésztába.

Szépen elegyengetem, és már mehet is a sütőbe kb. 30 percre. Petrezselyemmel díszítve tálalom.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice