Hozzávaló:
1 csomag kész, friss leveles tészta
1 tojásfehérje
2½ dl csirkepaprikás szaft
3-4 db főtt, lebőrözött, kicsontozott csirke felsőcomb filé
1 evőkanál tejföl
20 dkg túró
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
Fogom a friss leveles tésztát és kibélelem vele a 24 centi átmérőjű, 5-6 centi magas peremű, fodros szélű sütőformámat. (Az a jó, ha szélein egy kicsit túllóg a tészta.) Aztán a tésztát megszurkálom egy villával és beteszem 10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Ha lejárt az elősütés ideje, kiveszem a tepsit a sütőből és még melegen, azon nyomban megkenem az enyhén felvert tojásfehérjével.
Jöhet a töltelék. Egy nagy keverőtálba öntöm a szaftot, aztán hozzáteszem a tejfölt és a túrót. Ízturbózásként belereszelem a fokhagymát, majd megborsozom. Végül a töltelékhez hozzáütöm a tojásokat és az egészet alaposan összekeverem. Utolsó lépésként beleforgatom a falatokra vágott csirkehús darabokat is, majd fogom és beleöntöm a kész tölteléket az elősütött tésztába.
Szépen elegyengetem, és már mehet is a sütőbe kb. 30 percre. Petrezselyemmel díszítve tálalom.
|