Hozzávaló:
1 tekercs félkész, hűtött pizzatészta-lap (pl. Tante Fanny)
16 szem kimagozott szilva
10 dkg marcipán
1 evőkanál őrölt fahéj
3 egész tojás, kissé felverve
20 dkg panko
porcukor
A tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük.
A marcipánból vékony hurkákat formázunk, és egy-egy szilvamagnyi darabot csippetünk belőle. Megforgatjuk az őrölt fahéjban, és a szilvaszemekbe dugjuk.
A szilvákat a tészta-darabok közepébe tesszük és gombóccá nyomkodjuk-formáljuk. Ha elkészültünk az összessel, a felvert tojásokba megmártjuk őket egy villa segítségével, és átemeljük a pankoba. Megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a morzsa.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire soroljuk a gombócokat, és megspricceljük kevés olvasztott vajjal vagy olajjal. Forró sütőben aranybarnára sütjük, és még azon melegükben porcukorral bőven meghintjük őket.
|