Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Zöldséges-csirkés búzasaláta
Főzzünk valamit!
 
Hozzávaló:
25 dkg búza
2 evőkanál + 1½ dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma, felkockázva
2 gerezd fokhagyma
60 dkg mirelit wok-zöldség
1 kész grillcsirke
1 nagy csokor petrezselyem



Miután a búza lassan puhul, egy nagy műanyag tálba szórva, bő, hideg vízzel megöntözve egy éjszakára félre tesszük.

Másnap leszűrjük a beáztatott búzát és egy közepes méretű fazékban kb. 40 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

Ezután egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, közben sózzuk-borsozzuk. Miközben a hagyma puhul, gőz fölött megpároljuk a wok-zöldségeket.

A grillcsirkét félbe vágjuk, majd a húsát falatnyi darabokra tépkedjük.

Miután a hagyma megpuhult, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és már kezdhetjük is az étel összeállítását.

Egy nagy keverőtálba szórjuk a puha búzát, majd jöhet hozzá a falatokra tépkedett csirkehús, a párolt vöröshagyma-fokhagyma duó, a párolt zöldségek, majd meglocsoljuk a salátát a maradék olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk és végül hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.

Az egészet egy alapos átkeverés után már tálalhatjuk is.


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice