Hozzávaló:
25 dkg búza
2 evőkanál + 1½ dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma, felkockázva
2 gerezd fokhagyma
60 dkg mirelit wok-zöldség
1 kész grillcsirke
1 nagy csokor petrezselyem
Miután a búza lassan puhul, egy nagy műanyag tálba szórva, bő, hideg vízzel megöntözve egy éjszakára félre tesszük.
Másnap leszűrjük a beáztatott búzát és egy közepes méretű fazékban kb. 40 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
Ezután egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, közben sózzuk-borsozzuk. Miközben a hagyma puhul, gőz fölött megpároljuk a wok-zöldségeket.
A grillcsirkét félbe vágjuk, majd a húsát falatnyi darabokra tépkedjük.
Miután a hagyma megpuhult, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és már kezdhetjük is az étel összeállítását.
Egy nagy keverőtálba szórjuk a puha búzát, majd jöhet hozzá a falatokra tépkedett csirkehús, a párolt vöröshagyma-fokhagyma duó, a párolt zöldségek, majd meglocsoljuk a salátát a maradék olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk és végül hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Az egészet egy alapos átkeverés után már tálalhatjuk is.
|