Hozzávalók:
1 db konyhakész, feldarabolt csirke
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
4-5 evőkanál liszt
5-6 apróbb vöröshagyma, megtisztítva és 4 cikkre vágva
2½ dl száraz fehérbor
só, bors
15 dkg champignon gomba
1 tojássárgája
1 dl sűrű tejföl (pl. Creme fraiche)
A csirkedarabokat lisztbe forgatjuk, majd közepes lángon a kuktában a vaj olaj keverékén körbepirítjuk. Ha szükséges, a műveletet két részletben végezzük el.
Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát és a fehérbort, majd az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Alaposan összekeverjük és felfőzzük, hogy kifőhessen az ételből a bor savanyú íze. Ezután a kuktát lezárjuk, nagy lángra állítjuk alatta a gázt, majd a forrástól számítva 15 percig mérsékelt lángon folytatjuk a főzést.
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
A megsült csirkedarabokat kivesszük a fazékból, és a tálalóedényre helyezve, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A mártáshoz szórjuk a gombát és gyenge lángon összefőzzük és pár perc alatt megpároljuk.
A tojássárgáját egy tálban a tejföllel, a sóval és a borssal alaposan összekeverjük, a forró csirkemártáshoz adjuk, és leöntjük vele a csirkét.
Főtt vajas rizst kínálunk hozzá.
4-6 adag lesz belőle
|