Receptek / Judit receptjei / 2010. ősz  ::. 

«««
Csirkebecsinált fehérborban
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
1 db konyhakész, feldarabolt csirke
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
4-5 evőkanál liszt
5-6 apróbb vöröshagyma, megtisztítva és 4 cikkre vágva
2½ dl száraz fehérbor
só, bors
15 dkg champignon gomba
1 tojássárgája
1 dl sűrű tejföl (pl. Creme fraiche)


A csirkedarabokat lisztbe forgatjuk, majd közepes lángon a kuktában a vaj olaj keverékén körbepirítjuk. Ha szükséges, a műveletet két részletben végezzük el.

Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát és a fehérbort, majd az egészet sóval és borssal ízesítjük.

Alaposan összekeverjük és felfőzzük, hogy kifőhessen az ételből a bor savanyú íze. Ezután a kuktát lezárjuk, nagy lángra állítjuk alatta a gázt, majd a forrástól számítva 15 percig mérsékelt lángon folytatjuk a főzést.

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.

A megsült csirkedarabokat kivesszük a fazékból, és a tálalóedényre helyezve, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A mártáshoz szórjuk a gombát és gyenge lángon összefőzzük és pár perc alatt megpároljuk.

A tojássárgáját egy tálban a tejföllel, a sóval és a borssal alaposan összekeverjük, a forró csirkemártáshoz adjuk, és leöntjük vele a csirkét.

Főtt vajas rizst kínálunk hozzá.


4-6 adag lesz belőle


«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice