Receptek / Judit receptjei / 2011. tavasz  ::. 

«««
Nyúlcomb olajbogyóval, friss zöldfűszerekkel és fenyőmaggal
Főzzünk, valami finomat!

Mediterrán, zamatos pecsenye: tökéletes hétvégi ebéd tavasszal. És aki eddig soha nem próbált nyúlcombot sütni, azt sietünk megnyugtatni, hogy semmivel se bonyolultabb, mint kacsa- vagy libacombot.
 
Hozzávaló:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 db nyúlcomb, csontos, bőr nélküli
só és frissen őrölt bors
½ kávéskanál őrölt kömény
5 evőkanál olívaolaj
2½ dl száraz fehérbor
3 dl leszűrt húsleves
8 dkg fenyőmag
8 ág friss kakukkfű
7 db friss zsályalevél
3 babérlevél
15 dkg magozott, fekete olajbogyó


 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).

A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, majd gyűrűire szedjük. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, aztán a gerezdek 2/3-át meghámozzuk, a maradékot a héjában hagyjuk. A nyúlcombot sózzuk-borsozzuk, köménymaggal ízesítjük.

Az olajat felforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű, 10 cm magas, vastag aljú, tűzhelyen-sütőben egyaránt használható edényben. Az olajon 1-2 perc alatt alaposan előpirítjuk a nyúlcombokat mindkét oldalukon.

Az előpirított nyúlcombokat áttesszük egy tepsibe, majd a húsokra öntjük a fehérbort és a leszűrt húslevest. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a friss fűszernövényeket, a babérlevelet és a fenyőmagot. Sózzuk-borsozzuk.

Ezután lefedjük, betesszük a sütőbe és kb. 30 percig sütjük a magas hőfokra előmelegített sütőben, majd fél óra elteltével lejjebb vesszük a hőmérsékletet 160 fokra és itt sütjük tovább 55 percig.

Az utolsó 15 percben kivesszük a tepsit a sütőből, gyorsan az ételhez keverjük az olajbogyókat, és fólia nélkül visszatesszük a sütőbe.


2 adag lesz belőle.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice