Hozzávaló a salátához:
1 db szűzpecsenye
kb. 1 evőkanál mustár
1 evőkanál + 1 dl olívaolaj
1 kisebb csokor újhagyma, fehér része felaprítva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kisebb gyömbér, megreszelve
1-1 kisebb csokor koriander és bazsalikom, apróra vágva
4-5 evőkanál panko
1 zacskó salátakeverék
só, bors
Hozzávaló az öntethez:
2 evőkanál natúr joghurt
1 dl olivaolaj
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
só, bors
A szűzpecsenyét sózzuk-borsozzuk, és kevés olajon körbepirítjuk egy nagy serpenyőben. Kiszedjük, szárazra töröljük. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a zöldfűszereket és a pankót. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A szűzpecsenyét vékonyan megkenjük mustárral, majd rátapasztjuk-simítjuk a fűszeres-pankós kérget. 200 fokos sütőben kb 15-20 pecig sütjük. Kivesszük, félretesszük pihenni.
Ezalatt elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat egy kisebb, zárható befőttes vagy csatos üvegben jól összerázzuk, majd sózzuk-borsozzuk.
Tálaláskor a salátakeveréket elkeverjük az öntettel, és a kb 2 centis szeletekre vágott szűzérmével megpakolva tálaljuk.
|