Hozzávaló:
Fél csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb gyömbér, megreszelve
1 thai citromfű, 1 cm-es darabokra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 zöldcitrom leve
1 ½ l csirkealaplé vagy leszűrt tyúkhúsleves
2 evőkanál szójaszósz
15 dkg zöldborsó
10 dkg csiperke gomba, felszeletlve
1 nagy marék cérnametélt
1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva
A csirkemellet vízszintesen félbe vágjuk, majd a szeleteket sózzuk-borsozzuk. Aztán egy kisebb serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukon megsütjük. Félretesszük, és ha kicsit kihűlt, apró kockákra vágjuk a húst.
Egy lábosban kevés olajon illatozásig melegítjük a gyömbért, a barna cukrot, a citromfüvet, a fokhagymát és a citromlevet. Ekkor felöntjük a csirkelével, hozzáadjuk a szójaszószt. Felforraljuk, beletesszük a zöldborsót, a vékonyra vágott gombát és a felkockázott csirkét.
Felforraljuk, belefőzzük a tésztát. Tálaláskor megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
|