Receptek / Judit receptjei / 2011. tavasz  ::. 

«««
Csokis "tükörtojás"-nyalóka
Együtt a konyhában

Nincs olyan gyerek, aki ne szeretné akár megcsinálni, akár megenni. A hagyományos, cukros nyalókákkal ellentétben lényegesen egészségesebb, és még 1-1 szem aszalt barack is díszíti.
 
Hozzávaló:
¼-¼ kávéskanál piros, zöld és sárga természetes ételfestékpor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg fehér csoki
6 szem aszalt sárgabarack

Az elkészítéshez 6 hurkapálca


A sütőt előmelegítjük 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat). Sütőpapírt terítünk 3 db kis tepsibe.

A háromféle ételfestékport 1-1 tálkába szórjuk és mindegyikhez adunk néhány csepp vizet: legegyszerűbb gyógyszertárban kapható pipettával adagolni a vizet. Megvárjuk, hogy az ételfesték feloldódjon. Ezután a tálkákban arányosan elosztjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük az ételfestékkel: így a kókuszreszelék szépen megszíneződik.

Mindhárom színes kókuszreszeléket szétterítjük vékony rétegben 1-1 tepsin, és egymás után kb. 10-10 perc alatt kiszárítjuk a sütőben. Ha kész, rácsra téve kihűtjük.

A fehér csokit gőz fölött kevergetve megolvasztjuk.

Kikészítünk magunk elé 2 tálcát, mindkettőre sütőpapírt fektetünk, majd a tálcákon egymástól kb. 15 cm-re 1-1 db hurkapálcikát fektetünk.

A hurkapálcikák egyik végéhez 2-2 evőkanálnyi olvadt csokit kanalazunk, és a kanállal szétmaszatoljuk 8-10 cm átmérőjű körökké.A közepükbe belenyomunk 1-1 db aszalt sárgabarackot. Az így kapott „tükörtojások" széleit színes kókuszreszelékkel díszítjük.

A csokis nyalókákat tálcástul 15 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek. Ezután óvatosan leszedjük őket a sütőpapírról.

6 db lesz belőle.


«««

NyomtatásAz Ön kosara pillanatnyilag üres. Powered by NetOffice