Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Indiai sült csirke - (Vicky Voghal alapján)
A hét receptje - 2006. április 16.
 

Hozzávaló:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 citrom
1 nagy marék friss korianderzöld
4 csirkecomb
só és frissen őrölt bors
4 evőkanál olaj
1 doboz 40 dekás hámozottparadicsom konzerv
1 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál currypor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
¼ kávéskanál cayenne bors
2 dl tejszín
2 dl joghurt

A tálaláshoz:
1-2 evőkanál apróra vágott korianderzöld


A vöröshagymát és a fokhagyma-gerezdeket megpucoljuk, majd mindkét hagymafélét finomra vágjuk. A korianderzöldet megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk, mint a petrezselymet. A citromokat szappanos vízben alaposan megmossuk, jól leöblítjük, és miután szárazra töröltük, héjastul hajszálvékonyan felszeleteljük.
A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Egy ovális tepsibe belefektetjük egymás mellé a vékony citromszeleteket, és rájuk tesszük a csirkecombokat.

Elkészítjük az indiai paradicsomos szószt. Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az olajat, és mérsékelt lángon kevergetve megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor néhány pillanat múlva megérezzük a fokhagyma illatát, megsózzuk, majd belekeverjük a kurkumát, a curryport, az őrölt gyömbért és a cayenne borsot.
A fűszereket jól elkeverjük a hagymával és a fokhagymával, aztán levével együtt beleöntjük a lábosba a hámozott paradicsomot. Ezt követi a joghurt és a tejszín, majd az egészet pár perc alatt kevergetve összeforraljuk. Közben a fakanál élével megpróbáljuk apróra darabolni a mártásban a paradicsomszemeket, de nem fontos, hogy teljesen összepépesítsük őket. Kb. 15 perc alatt besűrűsödik a mártás. Ha elkészül, végül hozzákeverjük az apróra vágott korianderzöldet is.

Az elkészült paradicsommártást ráöntjük a csirkecombokra, és a tepsit lefedjük alufóliával.

A csirkecombokat először 40 percig sütjük. Ezután levesszük róluk a fóliát, és tovább sütjük őket 15 percig. Ekkor egy pillanatra kikapjuk a tepsit a sütőből, és a csirkecombokat megfordítjuk, hogy az eddig lefelé néző oldaluk most felfelé nézzen. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük az ételt.

Tálaláskor apróra vágott, friss korianderzöldet hintünk rá, hogy a sütés alatt a mártásba már belesimult koriander ízt felerősítsük vele.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice