Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
½ dl olívaolaj
½ csokor friss bazsalikom
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
só és frissen őrölt fekete bors
A salátához:
20 dkg Karaván sajt
1 csomag Ínyenc Mix
2 evőkanál olaj
A fokhagymagerezdet megpucoljuk és beletesszük egy mikrózható tálkába. Ráöntjük az olívaolajat, és 30-40 mp-re betesszük a mikróba. Utána a fokhagymát áttesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a bazsalikomot, a mustárt és a vörösbor ecetet, és vékony sugárban, a motort folyamatosan járatva a tálkában maradt olajat is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk
Jöhet a saláta: az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és ha már füstös, beletesszük a hasábokra vágott sajtot. Oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük, végig a legmagasabb lángon, mert így nem folyik el.
A tálalás következik: a madárbegy salátát tányérra tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a sült sajtdarabokat. A végén megszórjuk még egy kevés friss bazsalikommal.
|