Az öntethez:
1 kisebb, meghámozott, kimagozott, negyedekre vágott avokádó
2 dl tejföl
1 nagy gerezd apróra vágott fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
A salátához:
20 dkg szárított sonka
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vékonyan felszeletelt sonkahagyma
1 friss csilipaprika
1 csokor friss korianderzöld (petrezselyemmel helyettesíthető)
1 csomag Eisberg Mix
Az öntet hozzávalóit turmixgépben pépesítjük.
A sonkát az olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a csilipaprikát pedig kimagozzuk és felaprítjuk. A korianderzöldet apróra vágjuk.
Jöhet az összeállítás: egy tányérra szórjuk a salátát, rá a hagymakarikákat és a csilidarabkákat, majd meglocsoljuk az öntettel. Ráfektetjük a sült sonkacsíkokat, és megszórjuk a korinaderzölddel.
|