Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Zöldsaláta sonkával és avokádóöntettel
1-2-3 - 2006. március 26.
 

Az öntethez:
1 kisebb, meghámozott, kimagozott, negyedekre vágott avokádó
2 dl tejföl
1 nagy gerezd apróra vágott fokhagyma
frissen őrölt fekete bors

A salátához:
20 dkg szárított sonka
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vékonyan felszeletelt sonkahagyma
1 friss csilipaprika
1 csokor friss korianderzöld (petrezselyemmel helyettesíthető)
1 csomag Eisberg Mix


Az öntet hozzávalóit turmixgépben pépesítjük.

A sonkát az olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a csilipaprikát pedig kimagozzuk és felaprítjuk. A korianderzöldet apróra vágjuk.

Jöhet az összeállítás: egy tányérra szórjuk a salátát, rá a hagymakarikákat és a csilidarabkákat, majd meglocsoljuk az öntettel. Ráfektetjük a sült sonkacsíkokat, és megszórjuk a korinaderzölddel.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice