Hozzávaló:
20 dkb bulgur
½ tesákanál só
5 dkg kesudió
20 dkg meghámozott, kimagozott, kis kockákra vágott paradicsom
½ citrom leve
1 teáskanál méz
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál fahéj
1 csipet cayenne bors
½ dl olívaolaj
3 csokor friss petrezselyemzöld
1 csomag Fitness Mix
A bulgurhoz keverjük a sót, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, kiszedjük a magos belsejüket, és kis kockákra vágjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a citromlevet, a mézet, az őrölt köményt, a fahéjat és a cayenne borsot, és kézi habverővel hozzákeverjük az olajat.
Ehhez tesszük a bulgurt, a kockákra vágott paradicsomot és a kesudiót, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A salátát tányérra tesszük, és a tetejére halmozzuk a bulgurt.
|