Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Bulgursaláta paradicsommal és kesudióval
1-2-3 - 2006. április 16.
 

Hozzávaló:
20 dkb bulgur
½ tesákanál só
5 dkg kesudió
20 dkg meghámozott, kimagozott, kis kockákra vágott paradicsom
½ citrom leve
1 teáskanál méz
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál fahéj
1 csipet cayenne bors
½ dl olívaolaj
3 csokor friss petrezselyemzöld
1 csomag Fitness Mix


A bulgurhoz keverjük a sót, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, kiszedjük a magos belsejüket, és kis kockákra vágjuk.

Egy nagy tálban összekeverjük a citromlevet, a mézet, az őrölt köményt, a fahéjat és a cayenne borsot, és kézi habverővel hozzákeverjük az olajat.

Ehhez tesszük a bulgurt, a kockákra vágott paradicsomot és a kesudiót, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A salátát tányérra tesszük, és a tetejére halmozzuk a bulgurt.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice