Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Madárbegysaláta körtével és diós sajtkrémmel
1-2-3 - 2006. április 23.
 

Hozzávaló:
½ dl olívaolaj
4 dkg durvára vágott dióbél
12 dkg tejszínes sajtkrém
só és frissen őrölt fekete bors
½ citrom leve
1 körte
1 csomag madárbegy saláta


Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és 2 perc alatt megpirítjuk benne a diót. Ha kész, leszűrjük, és az olajat félretesszük.

A sajtkrémet beletesszük egy kis tálkába, és hozzákeverjük az olajban pirított dió felét. Sózzuk, borsozzuk.

A félretett olajat egy kis tálkában kézi habverővel összekeverjük a citrom levével, és ezt is sózzuk, borsozzuk.

A körtéket kimagozzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. megcsepegtetjük egy kis citromlével.

A madárbegy salátát összekeverjük az öntettel, és elrendezzük a tányéron. Ráfektetjük a körteszeleteket, és melléteszünk 1 evőkanálnyi kupac diós sajtkrémet. Az egészet megszórjuk a maradék dióval.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice