Hozzávaló:
½ dl olívaolaj
4 dkg durvára vágott dióbél
12 dkg tejszínes sajtkrém
só és frissen őrölt fekete bors
½ citrom leve
1 körte
1 csomag madárbegy saláta
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és 2 perc alatt megpirítjuk benne a diót. Ha kész, leszűrjük, és az olajat félretesszük.
A sajtkrémet beletesszük egy kis tálkába, és hozzákeverjük az olajban pirított dió felét. Sózzuk, borsozzuk.
A félretett olajat egy kis tálkában kézi habverővel összekeverjük a citrom levével, és ezt is sózzuk, borsozzuk.
A körtéket kimagozzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. megcsepegtetjük egy kis citromlével.
A madárbegy salátát összekeverjük az öntettel, és elrendezzük a tányéron. Ráfektetjük a körteszeleteket, és melléteszünk 1 evőkanálnyi kupac diós sajtkrémet. Az egészet megszórjuk a maradék dióval.
|