Hozzávaló:
3 kisebb fej cékla
1 teáskanál cukor
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál natúr joghurt
½ evőkanál tormakrém
1 csokor apróra vágott friss kapor
só és frissen őrölt fekete bors
1 kis üveg pácolt hering
1 csomag Bolero Mix
A cékla levét gyümölcscentrifugában kinyomjuk, majd átöntjük egy serpenyőbe, és 5-6 perc alatt besűrítjük, kb. a harmadára. Belekeverjük a cukrot.
Ezt a sűrű céklalevet kiöntjük egy keverő tálba, majd kézi habverővel összekeverjük az ecettel és az olajjal, hozzáadjuk a joghurtot, a tormát, a kaprot, és sózzuk, borsozzuk.
A heringet lecsepegtetjük.
A zöldsalátát tányérra tesszük, ráöntjük a céklás öntetet. Ráfektetjük a heringszeleteket, és az egészet megszórjuk még egy kis kaporral.
|