Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Céklás heringsaláta
1-2-3 - 2006. április 30.
 

Hozzávaló:
3 kisebb fej cékla
1 teáskanál cukor
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál natúr joghurt
½ evőkanál tormakrém
1 csokor apróra vágott friss kapor
só és frissen őrölt fekete bors
1 kis üveg pácolt hering
1 csomag Bolero Mix


A cékla levét gyümölcscentrifugában kinyomjuk, majd átöntjük egy serpenyőbe, és 5-6 perc alatt besűrítjük, kb. a harmadára. Belekeverjük a cukrot.

Ezt a sűrű céklalevet kiöntjük egy keverő tálba, majd kézi habverővel összekeverjük az ecettel és az olajjal, hozzáadjuk a joghurtot, a tormát, a kaprot, és sózzuk, borsozzuk.

A heringet lecsepegtetjük.

A zöldsalátát tányérra tesszük, ráöntjük a céklás öntetet. Ráfektetjük a heringszeleteket, és az egészet megszórjuk még egy kis kaporral.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice