Hozzávaló:
2 dkg fenyőmag
15 dkg Pannónia sajt
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 gerezd finomra zúzott fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
só és frissen őrölt fekete bors
1 csomag rukkola saláta
10-15 szem koktélparadicsom
A fenyőmagot megpirítjuk a serpenyőben, aztán félretesszük. A sajtot kis darabkákra vágjuk, és ezt is félretesszük.
A serpenyőbe olívaolajat öntünk, és beletesszük a csíkokra vágott szalonnát. Pár perc alatt pörcösre pirítjuk, majd kiszedjük. A serpenyőben maradt zsiradékhoz tesszük a fokhagymát, kicsit megkevergetjük, és beleöntjük a balzsamecetet. Ha elsistergett, lehúzzuk a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.
A rukolasalátát összekeverjük a meleg öntettel. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, és a saláta köré tesszük. A salátára halmozzuk a szalonnacsíkokat, a sajtdarabkákat, és az egészet megszórjuk a félretett fenyőmaggal.
|