Hozzávaló:
3 nagy alma
2 evőkanál almaecet
6 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
1 korong camembert sajt
1 fél centis szeletekre vágott, megpirított bagett
1 csomag madárbegy saláta
2 dkg pirított, durvára vágott dió
2 almából gyümölcscentrifugával kinyomjuk a levét. Az almalevet átöntjük egy nagy serpenyőbe, és pár perc alatt kb. a harmadára besűrítjük.
A sűrű almalevet kis tálkában kézi habverővel összekeverjük az ecettel és az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A harmadik almát fél centis szeletekre vágjuk, és összekeverjük az öntettel.
A camembert sajtot szeletekre vágjuk, és a pirított bagett-szeletekre fektetjük.
A zöldsalátát tányérra tesszük. Ráhalmozzuk az almát, kicsit összekeverjük, és megszórjuk a pirított dióval. A camembert-es bagettet mellé adjuk.
|