Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Currys csirke káposztával
1-2-3 - 2006. május 21.
 

Hozzávaló:
20 dkg boglyas metélt
1 csirkemellfilé
1,5 dl joghurt
1 kétcentis gyömbérdarab reszeléke
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 friss, piros, kimagozott és felaprított csilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor felkarikázott újhagyma
2 szem fekete kardamom
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál currypor
1 csomag káposztacsík
só és frissen őrölt fekete bors


A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a reszelt gyömbért és fokhagymát, meg az apróra vágott csilit. Beletesszük a csirkecsíkokat, és az egészet félretesszük.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a felkarikázott hagymát. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a mozsárban megtört kardamom-magokat, a fahéjat, a curryt, és 1 perc kevergetés után a káposztacsíkokat. Ezzel is pirítjuk kicsit, majd jöhet a joghurtos csirke.

Sózzuk, borsozzuk, és az egészet kevergetve 20-25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tésztára halmozzuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice