Hozzávaló:
20 dkg boglyas metélt
1 csirkemellfilé
1,5 dl joghurt
1 kétcentis gyömbérdarab reszeléke
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 friss, piros, kimagozott és felaprított csilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor felkarikázott újhagyma
2 szem fekete kardamom
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál currypor
1 csomag káposztacsík
só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a reszelt gyömbért és fokhagymát, meg az apróra vágott csilit. Beletesszük a csirkecsíkokat, és az egészet félretesszük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a felkarikázott hagymát. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a mozsárban megtört kardamom-magokat, a fahéjat, a curryt, és 1 perc kevergetés után a káposztacsíkokat. Ezzel is pirítjuk kicsit, majd jöhet a joghurtos csirke.
Sózzuk, borsozzuk, és az egészet kevergetve 20-25 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a tésztára halmozzuk.
|