Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Tésztasaláta sonkával, tojással és petrezselymes sajtszósszal
1-2-3 - 2006. június 4.
 

Hozzávaló:
20 dkg csavart tészta
2 dkg vaj
10 dkg fokhagymás sajtkrém
2-3 evőkanál tejföl
só és frissen őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
1 evőkanál olaj
1 csomag madárbegy saláta
10 dkg szeletelt baconszalonna
2 tükörtojás


A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és belenyomjuk a sajtkrémet. Alacsony lángon összekeverjük, hozzákanalazunk egy kis tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és miután lehúztuk a tűzről, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd a kifőtt tésztát. Az egészet egy nagy tálba tesszük.

Forróra hevítjük az olajat egy másik serpenyőben, beletesszük a madársalátát, és 1-2 perc alatt átforgatjuk benne. A salátát ezután a sajtszószos tészta tetejére tesszük. A serpenyőben maradt olajba (ha nem maradt, akkor teszünk bele 1 evőkanállal) ezután beletesszük a szalonnaszeleteket, és 2-3 perc alatt megsütjük őket. Ha készen vannak, mehetnek a salátaágyra.

A serpenyőbe ezután beleütjük a tojásokat, és 3-4 perc alatt megsütjük őket. Ha készen vannak, őket is a saláta tetejére halmozzuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice